SLUŽBA ZA POMOĆ PRI UPRAVLJANJU ZGRADAMA


STRANICA JE U PRIPREMI
NEKA VAŠA ZGRADA BUDE
LEPO, BEZBEDNO I PRIJATNO MESTO ZA STANOVANJE I BORAVAK

Pažljivo pročitajte ovaj tekst jer sadrži informacije koje su važne za Vas  (vlasnike stanova - posebnih delova zgrade)

Informacije iz ovog teksta možete koristiti i bez konsultacije sa AGENTSERVIS-ovom Službom za pomoć pri upravljanju zgradama. Međutim, za apsolutno pravilnu implementaciju Zakona o stanovanju i održavanju zgrada (ZSOZ) neophodno je da konsultujete našu Službu. Ukoliko usled Vaše neblagovremene primene odredaba ovog Zakona dođe do neželjenih posledica, odnosno izricanja kazne zbog nesprovođenja zakona a zatim i uvođenja prinudne uprave u Vašoj zgradi, možete se takođe konsultovati sa našom Službom radi pronalaženja korisnog rešenja za Vašu situaciju.

U ovom tekstu pročitaćete:

  1. Šta donosi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada.
  2. Koje obaveze imaju vlasnici stanova - posebnih delova zgrade, i koji su rokovi za ispunjenje tih zakonskih obaveza.
  3. Koje pogodnosti za vlasnike stanova (posebnih delova zgrade) donosi zakon
  4. Koje su moguće neželjene posledice
  5. Zašto je potrebno koristiti Službu … , kome su namenjene usluge i koje benefite  pruža saradnja stambenih zajednica sa Službom…
  6. Zašto bivši predsednici kućnih saveta i sadašnji upravnici žele da uspostave saradnju sa Službom …
  7. Kako ostvriti saradnju sa Službom …
  8. Dodatne informacije

 

PROFESIONALNI UPRAVNICI DOBILI PRVE LICENCE  - Privredne vesti - 28.08.2017.

U Privrednoj komori Srbiji danas su uručene prve licence za profesionalne upravnike u stambenim zgradama. Ispit je položilo 198 kandidata od kojih je 161 podnelo zahtev i steklo licencu. Razmatra se inicijativa da se u Komori osnuje Udruženje profesionalnih upravnika, najavio je Nemanja Žugić, potpredsednik PKS.

Profesionalni upravnici, po dobijanju licence, biće upisani u registar koji vodi PKS i biti dostupni stambenim zajednicama kako bi pomogli stanarima da unaprede kvalitet života, objasnio je Nemanja Žugić, potpredsednik PKS.

Komora će utvrđivati prava, dužnosti i etičke norme za profesionalne upravnike i organizovati sud časti, kazao je Žugić. U Privrednu komoru Srbije stiglo je nekoliko inicijativa da se osnuje Udruženje profesionalnih upravnika, ukazao je Žugić i naglasio da  će Komora upravnicima uvek biti partner i sagovornik, mesto za konsultacije kako bi što bolje i kvalitetnije odgovorili zahtevima profesije.

Srbija je dugo čekala profesionalne upravnike stambenih zgrada koji će rešavati nagomilane probleme u zgradama, rekla je Jovanka Atanacković, pomoćnica ministra građevinarstva. Profesionalni upravnici biće angažovani ako se stanari ne dogovore da će sami brinuti o održavanju zgrade.

„Profesionalni upravnici biće spona između propisa i stanara i oni će učiniti da se vrati sloga u zgrade i poveća bezbednost stanara“, objasnila je Atanacković i dodala da Srbiji treba više od 10.000 ljudi koji će se baviti profesionalnim upravljanjem. „Ovo je posao za sve, mlade i stare, žene i muškarce“, istakla je pomoćnica ministra navodeći da najmlađi profesionalni upravnik, kome je uručena licenca, ima 19 godina, a najstariji 71.

Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada ustanovljena je profesija profesionalnog upravnika. Privredna komora Srbije dobila je ovlašćenja da vodi registar profesionalnih upravnika, dostupan na portalu Komore, organizuje polaganje ispita, izdaje i oduzima licence. Obuka za profesionalne upravnike stambenih zgrada počela je krajem maja ove godine u Privrednoj komori Srbije, a organizovana je i u regionalnim komorama. - izvor: www.pks.rs

Za pitanja i sugestije kliknite ovde.